Over mij

(H)eerlijke wijnen en smakelijke verhalen 


Voor een goed glas wijn met een verhaal of een wervende tekst, bent u bij mij aan het juiste adres! 

Ik ben Annemieke Punte. In 2011 ben ik onder de naam: Qlina Foodweb gestart als blogger en tekstschrijver. Qlina betekent in het Latijn:  keuken.  Je spreekt het uit als:  'Ku-lina'. Inmiddels deel ik niet alleen verhalen maar ook graag mijn favoriete wijnen met andere wijnliefhebbers.

 Wijnen

Mijn favoriete wijn- en vakantieland is ItaliĆ« en dan vooral de Piemonte, in het bijzonder de Barolo- en Asti omgeving. Ik importeer zelf, rechtstreeks van kleinere wijnboeren, (h)eerlijke authentieke Piemonte wijnen. Veel van onze wijnen `zijn biologisch en/of biodynamisch. Tijdens  wijnproeverijen  vertel ik u graag alles over de wijn, de wijnboeren en dit prachtige gebied.

Schrijven

Mijn passie en interesse voor lekker eten en drinken en daar over schrijven heeft mij de laatste jaren veel kennis en een groot netwerk opgeleverd in de gastronomie. Ik schrijf geen recensies maar belevenissen (story-telling) en ik schrijf in opdracht     teksten voor website, flyers en marketing doeleinden.

Slow Food

Daarnaast ben ik al jaren lid van Slow Food. Slow Food is eind jaren tachtig opgericht door een Italiaanse restauranthouder die met afgrijzen de fastfoodketens zag toe-nemen in zijn stad. Inmiddels is het een internationale organisatie die zich hard maakt voor: eerlijk, lokaal en authentiek voedsel. Om het jaar is er in Turijn een      'Terra Madre', een drie-daags foodfestival met producenten van over de hele wereld. Een echte aanrader!

 Culinaire reis naar de Piemonte

Voor wie een keer met mij op pad wil in de Piemonte, biedt ik een culinaire rondreis aan. Een voorbeeld van zo'n reisprogramma vindt u onder; Blog. Helaas staan deze reisplannen in verband met het corona virus even 'on hold'. Heeft u interesse kunt u mij dat uiteraard altijd laten weten!

Cordiali Saluti!

Annemieke Punte