Nieuwe wijnen in het nieuwe jaar!
proefnotitie van een 'wijnproever'


Zonder mijn 'wijnproevers'

Omdat we geen proeverijen kunnen organiseren geef ik hier en daar een proeffles aan klanten van de nieuwe, door mij uitgekozen wijnen, die we begin volgend jaar gaan bestellen. Ik maak heel erg mijn eigen keuzes in de wijnen maar vind het leuk om vooraf een paar wijnliefhebbers van de Qlina wijnen te laten proeven. Zo beslissen mijn klanten toch ook een beetje mee. Omdat het dus niet in levende lijve kan, vroeg ik om een 'proef notities'.

Goedenavond Annemieke,


Vanavond hebben wij de Dolcetto d'Alba 'Le Rondini' van Terre del Barolo bij het eten gedronken (parelgerstsalade met een biefstukje). Zoals afgesproken eerst even uitvoerig aandacht besteed aan de wijn (kleur, aroma, smaak en afdronk). Dus zoals afgesproken hierbij mijn proefnotitie:

Kleur: mooi helder en diep robijnrood, al een klein beetje geëvolueerd. 

Aroma: heerlijk gul en vol, bijna romig, vrij krachtig zoet bosfruit (framboos en bosbes).

Smaak: droog en heerlijk zacht/sappig, redelijk geconcentreerd met opnieuw framboos en bes in de smaak. Tikje aards in positieve zin.

Afdronk: een heerlijke voortzetting van geur en smaak. Best lang voor een Dolcetto.

Overall: Wat je ziet en ruikt is ook wat je proeft. Een bevestiging dat de wijn heel mooi in balans is.

Kortom: Een heerlijke wijn met een hoog 'doordrinkgehalte' voor elk moment! 


Hallo Annemieke,


Gistervond hebben wij de Barbera d'Alba 'Le Rondini' van Terre del Barolo bij het eten gedronken (Risotto met venkel, worst en kastanje champignons).


Zoals afgesproken weer even uitvoerig aandacht besteed aan de wijn (kleur, aroma, smaak en afdronk).


Kleur: mooi helder en vrij donker robijnrood. 

Aroma: heerlijk romig, zacht, en vol. Donker fruit (blauwe bes, kers en braam). Zachte vanille tonen. Als je dit ruikt wil je direct proeven!

Smaak: hier ook hetzelfde volle fruit. Zachte tannines met aangenaam hoog doordrinkgehalte ;-)

Afdronk: voortzetting van aroma en smaak. Heerlijk en doet verlangen naar een volgende slok.

Overall: voor mij in alle opzichten iets meer 'wijn' dan de Dolcetto (de favoriet van Irene). Ook voor de Barbera geldt: wat je ziet en ruikt is wat je proeft (mooie balans). Heerlijke wijn (zeer goed verteerbaar) met een hoog 'vin plaisir gehalte'!


Begin van het nieuwe jaar gaan wij het assortiment uitbreiden, sowieso ook met deze wijnen, want wij vonden het ook al een lekkere aanwinst!

Culinaire reis naar de Piemonte